Privreda
13

Banjalučki aerodrom: Povećanje broja putnika za skoro 300 posto

SRNA
Aerodrom Banja Luka
Aerodrom Banja Luka
Na aerodromu Banja Luka od januara do 25. augusta ove godine na 1.133 leta prevezeno je 18.114 putnika, što u odnosu na prošlu godinu predstavlja povećanje broja putnika za 286 posto.

Direktor banjalučkog Aerodroma Miroslav Janjić rekao je Srni da je ovo pozitivan pomak u odnosu na prethodne godine, te da sigurno može i bolje.

"S jedne strane vrlo je važno da se svi koji putuju, prije nego što se odluče za bilo koji drugi vid saobraćaja, sjete da postoji aerodrom iz njihovog grada ili neposrednog okruženja, a da sa druge strane mi, aerodromske službe, postignemo pozitivno poslovanje koje će biti samoodrživo", rekao je Janjić.

On je naglasio da je uz mnogo napora Banjalučki aerodrom uspio da obezbijedi i očuva međunarodni standard, a da je u narednom periodu neophodno ulagati u adaptaciju aerodromske zgrade, proširenje piste, te uvođenje teretnog saobraćaja.

Prema pokazateljima aerodroma Banja Luka, u 2014. godini na relaciji Banja Luka – Beograd – Banja Luka, prevezeno je 12.592 putnika.

U ljetnoj sezoni organizovan je i čarter let za Tivat, a kompanijom "BH Airlines" na relaciji Banja Luka – Tivat – Banja Luka prevezeno je 619 putnika.

Na relaciji Banja Luka – Cirih – Banja Luka prevezeno je ukupno 4.297 putnika.

Sa Banjalučkog aerodroma poručuju i da je, zahvaljujući svakodnevnim letovima za Beograd, ostvarena avionska veza Banje Luke sa svim svjetskim metropolama, a da je za putnike koji putuju iz Banje Luke ili doputuju u Banja Luku obezbijeđen prevoz na relaciji centar grada-aerodrom.