Za AS Logistics
8

AS Holding i EBRD potpisali ugovor o kreditu od 2 miliona eura

R. D.
Hrvić i Ruhe
Hrvić i Ruhe
Kompanija AS Holding i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas u Sarajevu ugovor o kreditu vrijednom dva miliona eura. Sredstva su namijenjena za finasiranje novoosnovane podružnice AS Logistics.

Na potpisivanju je kazano da partnerstvo i poslovna podrška daju uspješne rezultate te da će agrobiznis u Bosni i Hercegovini ostvariti koristi od nastojanja AS Holdinga, u ovom sektoru najveće kompanije u zemlji, da optimizira i proširi djelatnosti uz podršku EBRD-a.

Sredstva će biti iskorištena za podršku razvoja, uključujući ulaganja u distributivni centar AS Logistics-a u Tuzli, nabavku novog softvera, opreme i transportnih vozila.

Uz ovo AS Logistics će implementirati ISO Sistem upravljanja sigurnosti cestovnog saobraćaja kako bi poboljšali sigurnost i održivost djelatnosti kompanije koje će se konsolidirati i optimizirati kroz investicijski program. Također će se poboljšati i efikasnosti u cilju stvaranja mogućnosti daljnjeg održivog rasta.

Charlotte Ruhe, generalna direktorica EBRD-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, kazala je kako je oduševljena zbog ove transakcije te što njome doprinose daljnjem rastu kompanije.

"Bili smo svjedoci razvoja AS Holdinga posljednjih godina i rado ćemo svojim finansiranjem doprinjeti daljim ambicijama kompanije", kazala je Ruhe

Predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić kazao je kako početak saradnje sa EBRD-om jednom od najvećih međunarodnih finansijskih institucija, predstavlja značajan korak za AS Holdinga i njegove članice.

"Ovo je dokaz naše kvalitete i standarda koji su u skladu sa strogim zahtjevima EBRD-a. Nadam se da je današnje potpisivanje samo početak jedne uspješne priče u godinama koje su ispred nas", rekao je.