Tehnički problemi
76

Aplikacija koja pokazuje cijene goriva u FBiH nije u funkciji, ali je nova u izradi

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Web aplikacija Federalnog ministarstva trgovine na kojoj su bile prikazane cijene goriva na pumpama u FBiH trenutno nije u funkciji zbog tehničkih poteškoća.

Nakon što su se redakciji portala Klix.ba javili građani sa upitom zbog čega spomenuta aplikacija nije u funkciji kontaktirali smo Federalno ministarstvo trgovine.

"Kako se radi o zastarjelom sistemu Federalno ministarstvo trgovine odlučilo se za nabavku novog softvera i izradu nove aplikacije kako se ne bi ubuduće dešavalo da korisnici zbog tehničkih problema budu uskraćeni za uslugu", kazali su nam iz Federalnog ministarstva trgovine.

Dodali su da su u fazi prebacivanja na nove i brže servere kako bi korisnicima olakšali i omogućili bolje uvid u kretanje cijena naftnih derivata.

"Molimo privredne subjekte koji radi evidentiranja dostavljaju Federalnom ministarstvu trgovine obavijesti o promjeni cijena i marži (OPC i OPM obrasci) da postupe u skladu sa tačkom 5. Uputstva o načinu, sadržaju i rokovima dostave obavještenja o promjeni cijena i marži pojedinih proizvoda i usluga i Ministarstvu dostave obrasce OPC i OPM putem faksa do 13:00 sati radnog dana koji prethodi početku primjene novih maloprodajnih cijena, odnosno marži, odnosno na OPC i OPM obrascu koji je sastavni dio navedenog Uputstva", zaključili su iz ovog ministarstva.