{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


APF objavio javni poziv za prodaju poslovne zgrade Šipad u Sarajevu

F
4.6.2013. u 15:30
0
9
APF objavio javni poziv za prodaju poslovne zgrade Šipad u Sarajevu
0
APF objavio javni poziv za prodaju poslovne zgrade Šipad u Sarajevu
Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) objavila je javni poziv za prodaju poslovne zgrade u vlasništvu preduzeća "Šipad Export Import" d.d. Sarajevo.
Poslovna zgrada se nalazi u ulici Maršala Tita br.15 u Sarajevu i sastoji se od tri sprata i prizemlja s podrumom ukupne površine od 1.449,19 metara kvadratnih i dvorištem površine 429 metara kvadratnih. Prodaje se metodom neposredne pogodbe po početnoj cijeni od 6.197.725 KM.

Po odluci Nadzornog odbora preduzeća "Šipad Export Import", najniža prodajna cijena iznosi 4.958.180 KM i ponude sa cijenom ispod najniže neće biti razmatrane.

Ponude se, kako stoji u javnom pozivu, podnose do 18. juna do 16 sati, a direktni pregovori s ponuđačima bit će održani 24. juna u 13 sati.

Kako je poznato, Vlada Federacije BiH na sjednici početkom aprila dala je saglasnost na odluku Nadzornog odbora ovog privrednog društva o prodaji imovine putem postupka male privatizacije radi prevazilaženja problema nelikvidnosti i nemogućnosti izmirenja prispjelih obaveza tog privrednog društva.

U odluci Nadzornog odbora društva je navedeno i da će sredstva iz prodaje poslovne zgrade biti upotrijebljena za izmirenje dospjelih obaveza prema povjeriocima, izmirenje sudskih obaveza prema sudskim presudama, te neizmirenih doprinosa i poreza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: