{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju promijenila naziv u RIT Croatia

Sponzorirani članak
28.11.2013. u 11:29
0
Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju promijenila naziv u RIT Croatia
0
Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (ACMT) promijenila je naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia).
Rochester Institute of Technology
Rochester Institute of Technology


Cilj promjene naziva ove visokoobrazovne institucije jeste jasnije komuniciranje i naglašavanje njene pripadnosti uglednom američkom univerzitetu Rochester Institute of Technology (RIT) u Rochesteru, New York.

Osim toga, ona predstavlja i važan faktor u strategiji pozicioniranja Univerziteta RIT na evropskom kontinentu. Naime, RIT Croatia će u Evropskoj uniji predstavljati Rochester Institute of Technology kao jedan od najvećih univerziteta u SAD-u, te kao takav u Hrvatsku privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta.

Povodom promjene naziva Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT Croatia izjavio je: "Oduvijek smo bili dio univerziteta Rochester Institute of Technology, a preuzimanjem naziva svoje globalno prepoznatljive matične institucije ta povezanost i njen značaj jasnije će se percipirati. Nedavni ulazak Hrvatske u Evropsku uniju omogućit će nove prilike i donijeti brojne pozitivne promjene u hrvatskom visokoobrazovnom sistemu. Rochester Institute of Technology svjestan je pozitivnog učinka koji EU donosi državama članicama i u tom ozračju prepoznao je priliku za jačanje svoje pozicije na evropskom kontinentu. Jedan od strateških ciljeva Univerziteta je pozicionirati RIT Croatia kao svoj centralni evropski kampus koji će kao takav privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta. Promjena našeg naziva značajan je korak u ostvarenju tog cilja".

U posljednjih 10 godina ugled i rangiranje Univerziteta Rochester Institute of Technology u Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu znatno su porasli. Cilj RIT-a je pozicionirati se, u sljedećih 12 godina, među 100 najboljih visokoobrazovnih institucija u SAD-u, od otprilike 2.500 institucija, koliko ih je registrirano u SAD-u. Rochester Institute of Technology je univerzitet s dugom tradicijom, osnovan 1829. godine, i jedan je od vodećih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas je deseti po veličini privatni univerzitet u SAD-u sa više od 18.000 studenata iz 100 zemalja svijeta.

Novi logo RIT Croatia
Novi logo RIT Croatia


Univerzitet se sastoji od devet fakulteta i nudi više od 230 različitih akademskih programa. Međunarodnu prepoznatljivost stekao je zbog inovativnosti i obrazovanja orijentiranog prema stručnoj praksi i profesionalnoj pripremi studenata.

Od svog osnivanja RIT Croatia u Hrvatskoj bilježi kontinuirani rast broja upisanih studenata i diplomanata. Naime, razvijajući nastavne programe u skladu s potrebama tržišta i kontinuirano se povezujući s gospodarskim subjektima, RIT Croatia svojim polaznicima povećava mogućnosti za zapošljavanje, što je danas studentima jedan od važnijih čimbenika pri odabiru fakulteta.

Osim toga, kao podružnica američkog univerziteta, jedina je visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja za preddiplomske studije izdaje dvije diplome, međunarodno priznatu američku diplomu, koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Zbog brojnih prednosti koje studentima osigurava, ova neprofitna privatna visokoobrazovna institucija već dugi niz godina daje značajan doprinos hrvatskom visokom obrazovanju.

RIT Croatia, prethodno pod nazivom Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (ACMT) osnovana je 1997. godine u Dubrovniku kao plod saradnje Univerziteta Rochester Institute of Technology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja.

Predsjednik i dekan RIT Croatia Don Hudspeth
Predsjednik i dekan RIT Croatia Don Hudspeth


Danas se RIT Croatia nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu, i ima više od 550 studenata. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije te Master of Science studij Service Leadership and Innovation. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, prema suvremenim američkim programima, a većina predavača američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u, dok kvalitet studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Više informacija možete saznati na oficijelnoj stranici www.acmt.hr.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: