{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amer Bukvić na RCC-ovoj konferenciji o strategijama razvoja Jugoistočne Evrope

18.3.2014. u 15:22
0
Amer Bukvić na RCC-ovoj konferenciji o strategijama razvoja Jugoistočne Evrope
0
Amer Bukvić na RCC-ovoj konferenciji  o strategijama razvoja Jugoistočne Evrope
"Podsticanje rasta kroz djelovanje na nivou regiona – Jugoistočna Evropa 2020“ naziv je konferencije koju je danas u Sarajevu organiziralo Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) s ciljem definiranja strategije razvoja ovog regiona. Amer Bukvić, član Upravnog odbora Samita 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope i direktor BBI banke bio je jedni govornik iz BiH na panelu "Platforma za rast: Uloga privatnog sektora i donatora“.
Prezentirajući neke od ključnih smjernica za rast i razvoj, Bukvić je naglasio važnost regionalne saradnje i zajedničkog nastupa kompanija iz regije na trećim tržištima.

"Region Jugoistočne Evrope samo generiranjem nove vrijednosti koje ovaj dio Evrope posjeduje može pronaći svoje mjesto u globalnom lancu vrijednosti. Od krucijalne je važnosti da Vlade osiguraju ambijent za rad privatnog sektora i dolazak investicija. Smanjenje poreza, formiranje 'one stop shopova' za strane investitore, pokretanje privatno-javnih poslova dovelo bi do otvaranja novih radnih mjesta i pokretanja privrede“, kazao je, između ostalog, Bukvić.

Današnju konferenciju koja je dio projekta "Unapređenje saradnje u Jugoistočnoj Evropi kroz jačanje RCC-a“organizovali su Centralnoevropska inicijativa i Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju. Osim predstavnika Savjeta i CEI-a te diplomatskih delegacija zemalja njihovih učesnica u Sarajevu, na skupu su se okupili i partneri i akteri iz Regiona, predstavnici Evropske komisije i relevantih međunarodnih finansijskih institucija, agencija i privatnog sektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: