{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Rusije posjetio Centralnu banku BiH

15.7.2015. u 15:43
0
Ambasador Rusije posjetio Centralnu banku BiH
0
Ambasador Rusije posjetio Centralnu banku BiH
Ambasador Ruske Federacije Petr Ivancov posjetio je u srijedu Centralnu banku Bosne i Hercegovine (CBBiH) gdje se sastao sa guvernerom Kemalom Kozarićem, s kojim je razgovarao o ekonomskim kretanjima u Bosni i Hercegovini.
Ruski ambasador je istakao postojanje velikog interesa za unapređenje ekonomske saradnje i istakao da je Ruska Federacija u posljednjih nekoliko godina kroz kontinuirane investicijske projekte ušla među pet najvećih inostranih investitora u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Centralne banke BiH.

Stanje investicija Ruske Federacije u Bosnu i Hercegovinu, prema dostupnim podacima s kraja 2013. godine iznosi 669,9 miliona KM, a podaci o tokovima stranih ulaganja pokazuju da su investicije tokom tri kvartala 2014. godine iznosile 186,3 miliona KM.Ipak, ambasador je naglasio je da ruski privrednici često imaju primjedbe na komplicirane procedure vezane za poslovanje u Bosni i Hercegovini i da bi njihovo pojednostavljivanje dalo prostora za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i doprinijelo stvaranju boljeg ambijenta kako za domaće, tako i za inostrane investitore.

Obostrano je istaknuto da monetarne vlasti Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije imaju jako dobre odnose kroz aktivnu saradnju preko Kluba guvernera centralnih banaka zemalja centralne Azije, regiona Crnog mora i balkanskih zemalja.Na kraju posjete, guverner je ambasadoru upriličio kratak obilazak muzeja novca u prostorijama CBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: