Privreda
66

Promo / Ambasador Koç gost na obilježavanju pete godišnjice Bahçeci centra

Bahçeci centar za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju danas proslavlja petu godišnjicu rada u Bosni i Hercegovini. Tim povodom u Centru je upriličeno tradicionalno okupljanje beba - Bahçeci Baby Reunion koji je ove godine okupio preko 80 beba.

Poseban gost radosnog susreta u Bahçeci centru bio je i Nj.E. Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç sa saradnicima koji su ovom prilikom obišli i prostorije Bahçeci centra.

Dodatni povod za slavlje na ovoj najvećoj zabavi za mališane je i proslavljanje rođenja 550. Bahçeci bebe, čime ovaj Centar zadržava vodeću poziciju po uspješnosti liječenja muške i ženske neplodnosti u našoj zemlji. Samo u prošloj godini doktori Bahçeci centra pomogli su da na svijet dođe 178 zdravo rođenih beba.

Od prošle godine svi pacijenti Bahçeci centra nastanjeni u Kantonu Sarajevo ostvaruju pravo na refundaciju sredstava za do dva postupka vantjelesne oplodnje. Od februara ove godine, pravo na refundaciju dijela sredstava imaju i pacijenti nastanjeni u sarajevskoj Općini Centar, a za samo tri mjeseca od primjene ove odluke već pet parova je ostvarilo pravo na povrat dijela sredstava.

Vantjelesna oplodnja nekad je jedini način za parove koji se suočavaju s problemom neplodnosti da ostvare potomstvo. Tako je otvaranje Bahçeci centra u Sarajevu u mnogome olakšalo postupak pacijentima koji su prethodno morali putovati u Bahçeci centre u inostranstvu. „Danas su naši pacijenti u mogućnosti dobiti sve usluge u oblasti ginekologije, neplodnosti i vantjelesne oplodnje u Sarajevu, a odnedavno i u Bihaću, što u mnogome smanjuje troškove, ali i olakšava sam proces kroz koji par prolazi tokom postupka,“ kazao je Irfan Lazović, direktor Bahçeci centar u BiH.