{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privatizacija rudnika krečnjaka "Vijenac"

F
13.12.2008. u 12:33
0
0
Privatizacija rudnika krečnjaka "Vijenac"
0
Privatizacija rudnika krečnjaka "Vijenac"
U narednoj godini Rudnik krečnjaka "Vijenac" trebao bi postati privatno vlasništvo. To bi trebalo značiti izvjesniju budućnost za 225 radnika i milionska ulaganja u rudnik koji sirovinom opskrbljuje druge firme u Tuzlanskom kantonu. Ukoliko se pravilno uloži novac od prodaje rezultat bi trebao biti veći stepen razvoja privrede ovog kraja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Po riječima Sehudina Ograševića, ministara za industruju, energetiku i rudarstvo Tuzlanskog kantona do kraja godine bit će raspisan tender za prodaju Rudnika krečnjaka "Vijenac" Lukavac.

Vlada TK-a dala je saglasnost za privatizaciju jer nije u mogućnosti izdvojiti milionska sredstva potrebna za saniranje duga i nova investiciona ulaganja. U pitanju je dug od 8 do 9 miliona KM a potrebno je osigurati oko 10 miliona KM za dalja ulaganja što rudnik nije u mogućnosti.

Rudnik krečanjaka "Vijenac" je u 100 posto državnom vlasništvu. Najniža cijena po kojoj može biti prodan je 30 miliona maraka. Novi vlasnik preuzet će i svih 225 radnika.

Interes za kupovinu Rudnika krečnjaka "Vijenac" već ranije su iskazali Cementara i Fabrika sode Lukavac. To ukazuje da bi prodajna cijena mogla biti i veća od minimalnih 30 miliona maraka.

Taj novac Vlada TK-a uložila bi u dalji razvoj privrede ovog područja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: