{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priština 2008: Poslovni susreti bh. i kosovskih privrednika

F
9.6.2008. u 14:27
0
0
Priština 2008: Poslovni susreti bh. i kosovskih privrednika
0
Priština 2008: Poslovni susreti bh. i kosovskih privrednika
Bosanskohercegovačke firme koje su učestvovale na Općem međunarodnom sajmu Priština 2008. imale su zapažen nastup i konkretne razgovore s firmama iz svojih branši.
Na sajmu koji je održan od 3. do 6. juna predstavilo se 16 bh. kompanija iz metalske, drvne, tekstilne, prehrambene i farmaceutske industrije, a bh. štand posjetili su i predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu i premijer Hashim Thaqi.

Privredna komore Federacije BiH, kao organizator bh. izlagača u suradnji s Privrednom komorom Kosova organizirala je poslovne surete bh. i privrednika Kosova, a razmatrano je stanje i problemi poslovne suradnje te na koji način olakšati protok robe.

-Livnica čelika –Bosnia Vaves iz Tuzle imala je konkretne razgovore u vezi s rekonstrukcijom termoelektrane u Obiliću, te s Elektroprivredom Kosova – izdvojila je u izjavi Feni savjetnica u Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) Šemsa Alimanović.

Predstavnici Jafa-Jase 4 Srebrenik imali su razgovore o snabdijevanju kosovskog tržišta građevinskom stolarijom, a s kosovskim privrednicima iz različitih oblasti susreli su se među ostalim i predstavnici kompanija Natron-Hayat Maglaj, IGM Visoko, Metalno Zenica, Enker Tešanj, Nova forma Šamac i druge.

Velika je zainteresiranost za bh. proizvode, dodala je Alimanović, a bh. kompanije su zadovoljne razgovorima s kosovskim privrednicima.

Kosovo nema razvijenu industriju, a aktuelne su značajne investicije i gradnja. Poseban problem predstavljaju vize za građane Kosova koji žele doći u BiH.

Alimanović je kazala da je najavljen nastup kosovskih privrednika na Sajmu ZEPS 2008.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: