"Prihodi u novembru premašit će prošlogodišnje"

S
SRNA
8.11.2009. u 21:24
0
8
"Prihodi u novembru premašit će prošlogodišnje"
0
"Prihodi u novembru premašit će prošlogodišnje"
Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Kemal Čaušević tvrdi da će u novembru, prvi put ove godine, biti ostvareni veći prihodi nego što su bili u istom mjesecu prošle godine.
"Završio se desetomjesečni period u kojem su prihodi bili niži nego prošle godine i Uprava će se vratiti na 'zlatne staze' i imaće sve veće i veće prihode", rekao je Čaušević za sutrašnje izdanje "Nezavisnih novina".

On je naveo da je da su prihodi ove godine manji, ali ne u onom obimu u kojem, kako je naveo, neznalice i zlonamjernici to žele predstaviti.

"Za proteklih 10 mjeseci smanjenje prihoda je najvećim dijelom rezultat nepostojanja carina s EU, jer je od 1. januara ove godine stupila na snagu druga faza Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prema kojem je u potpunosti ukinuta carina na uvoz proizvoda iz 27 zemalja EU", podsjetio je Čaušević, istakavši da bi stvarne posljedice recesije i pad prihoda, da nije ovoga, bile oko 3,5 odsto.

On je ocijenio ohrabrujućim to što je u posljednja četiri mjeseca ostvaren u prosjeku prihod od 470 miliona KM mjesečno, što je znatno više u odnosu na 405 miliona, što je bio prosjek u prvih šest mjeseci.

"Ako ovaj trend koji smo imali u prošla četiri mjeseca bude nastavljen, možemo očekivati da ćemo u prvoj polovini naredne godine imati veće prihode od indirektnih poreza od 15 do 20 odsto nego za prvih šest mjeseci ove godine", rekao je direktor UIO BiH.

Govoreći o isteku njegovog mandata na mjestu direktora i problema u vezi sa imenovanjem novog direktora UIO BiH, Čaušević je rekao da neriješeno pitanje rada direktora u punom kapacitetu utiče na rad Uprave, jer se, kako je naveo, osjeti da nema autoriteta i da pojedini zaposleni igorišu njegove zahtjeve i ideje.

On smatra da funkcija direktora Uprave pripada njemu zbog stručnosti, te ističe da Stranka demokratske kacije, čiji je član, neće dozvoliti da to mjesto pripadne nekom drugom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: