{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prihodi u novembru premašit će prošlogodišnje"

S
8.11.2009. u 21:24
0
8
"Prihodi u novembru premašit će prošlogodišnje"
0
"Prihodi u novembru premašit će prošlogodišnje"
Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Kemal Čaušević tvrdi da će u novembru, prvi put ove godine, biti ostvareni veći prihodi nego što su bili u istom mjesecu prošle godine.
"Završio se desetomjesečni period u kojem su prihodi bili niži nego prošle godine i Uprava će se vratiti na 'zlatne staze' i imaće sve veće i veće prihode", rekao je Čaušević za sutrašnje izdanje "Nezavisnih novina".

On je naveo da je da su prihodi ove godine manji, ali ne u onom obimu u kojem, kako je naveo, neznalice i zlonamjernici to žele predstaviti.

"Za proteklih 10 mjeseci smanjenje prihoda je najvećim dijelom rezultat nepostojanja carina s EU, jer je od 1. januara ove godine stupila na snagu druga faza Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prema kojem je u potpunosti ukinuta carina na uvoz proizvoda iz 27 zemalja EU", podsjetio je Čaušević, istakavši da bi stvarne posljedice recesije i pad prihoda, da nije ovoga, bile oko 3,5 odsto.

On je ocijenio ohrabrujućim to što je u posljednja četiri mjeseca ostvaren u prosjeku prihod od 470 miliona KM mjesečno, što je znatno više u odnosu na 405 miliona, što je bio prosjek u prvih šest mjeseci.

"Ako ovaj trend koji smo imali u prošla četiri mjeseca bude nastavljen, možemo očekivati da ćemo u prvoj polovini naredne godine imati veće prihode od indirektnih poreza od 15 do 20 odsto nego za prvih šest mjeseci ove godine", rekao je direktor UIO BiH.

Govoreći o isteku njegovog mandata na mjestu direktora i problema u vezi sa imenovanjem novog direktora UIO BiH, Čaušević je rekao da neriješeno pitanje rada direktora u punom kapacitetu utiče na rad Uprave, jer se, kako je naveo, osjeti da nema autoriteta i da pojedini zaposleni igorišu njegove zahtjeve i ideje.

On smatra da funkcija direktora Uprave pripada njemu zbog stručnosti, te ističe da Stranka demokratske kacije, čiji je član, neće dozvoliti da to mjesto pripadne nekom drugom.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: