Austrija
0

Prezentacija KS-a na "Velden am Woerthersee"

Sarajevo-x.com
U sklopu austrijskog Ekonomskog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu (Velden CEE Economic Forum), predstavnik Ureda Kantona Sarajevo u Briselu, Dino Elezović, upoznao je učesnike sa privrednim i turističkim potencijalima Kantona.

On je naglasio kako je ambicija Kantona da zajedno sa svojim predstavništvom u Briselu i u budućnosti jača međuregionalnu prekograničnu saradnju, te proširi postojeću sa regijom Koruška, sa kojom dijeli i urede u Briselu.

Pored uvodnog izlaganja i prezentacije, predstavnici Kantona Sarajevo su tokom održavanja Foruma potencijalnim investitorima predstavili i stalni informativno-promotivni štand.

Tokom posjete postignuti su dogovori o realizaciji projekata iz oblasti zdravstva, edukacije na nivou univerziteta i stručnih škola, te edukacija i razmjena znanja iz područja planinskog turizma. Pored Elezovića, forumu je prisustvovao i ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić.

Predstavnici Kantona Sarajevo učestvovali su na austrijskom Ekonomskom forumu za Centralnu i Istočnu Evropu, zahvaljujući pozivu predsjednika Udruženja austrijsko-bosanskog prijateljstva Nedžada Ajnadžića i saradnje sa Alpe Adria radnom grupom.