{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentacija KS-a na "Velden am Woerthersee"

S
24.9.2008. u 12:31
0
0
Prezentacija KS-a na "Velden am Woerthersee"
0
Prezentacija KS-a na "Velden am Woerthersee"
U sklopu austrijskog Ekonomskog foruma za Centralnu i Istočnu Evropu (Velden CEE Economic Forum), predstavnik Ureda Kantona Sarajevo u Briselu, Dino Elezović, upoznao je učesnike sa privrednim i turističkim potencijalima Kantona.
On je naglasio kako je ambicija Kantona da zajedno sa svojim predstavništvom u Briselu i u budućnosti jača međuregionalnu prekograničnu saradnju, te proširi postojeću sa regijom Koruška, sa kojom dijeli i urede u Briselu.

Pored uvodnog izlaganja i prezentacije, predstavnici Kantona Sarajevo su tokom održavanja Foruma potencijalnim investitorima predstavili i stalni informativno-promotivni štand.

Tokom posjete postignuti su dogovori o realizaciji projekata iz oblasti zdravstva, edukacije na nivou univerziteta i stručnih škola, te edukacija i razmjena znanja iz područja planinskog turizma. Pored Elezovića, forumu je prisustvovao i ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić.

Predstavnici Kantona Sarajevo učestvovali su na austrijskom Ekonomskom forumu za Centralnu i Istočnu Evropu, zahvaljujući pozivu predsjednika Udruženja austrijsko-bosanskog prijateljstva Nedžada Ajnadžića i saradnje sa Alpe Adria radnom grupom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: