FIPA
0

Prezentacija investicionih projekata zimskih centara BiH u Austriji

FENA
Prezentacija investicionih projekata zimskih centara Bosne i Hercegovine održana je danas u pokrajini Voralberg u Austriji, saopćila je FIPA.

Prezentaciju je inicirala Agencija za promociju stranih investicija Bosne i Hercegovine - FIPA u saradnji s World Bank Group, Trgovinskim odjelom Ambasade Austrije u BiH i Austrijskom privrednom komorom.

Predstavnici FIPA-e su potencijalnim investitorima iz Austrije prezentirali potencijalne razvojne programe i planove zimskih centara u BiH.

Predstavnici Svjetske banke istakli su da se u njihovom izvještaju Doing Business za 2009. BiH nalazi među prve 33 zemlje u svijetu po provođenju reformi radi poboljšanja investicione klime.

"Predstavnici Međunarodne finansijske korporacije (IFC), privatne "ruke" Svjetske banke su naglasili da IFC Bosnu i Hercegovinu stavlja u prioritetna tržišta za podršku investiranju posebno u sektoru turizma", navodi se.

Austrijski investitori pokazali su interes za ulaganje u BiH kao zemlju s reguliranim stabilnim finansijskim sistemom.

Nakon prezentacije održani su bilateralni razgovori potencijalnih austrijskih investitora s menadžmentom zimskih centara BiH.

U okviru prezentacije organizirana je posjeta jednom od najvećih svjetskih proizvođača vertikalnog transporta Doppelmayr.