{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prestrukturiranje željezničkih kompanija u BiH

F
6.3.2007. u 12:48
0
0
Prestrukturiranje željezničkih kompanija u BiH
0
Prestrukturiranje željezničkih kompanija u BiH
U Bosanskohercegovačkoj željezničkoj javnoj korporaciji (BHŽJK) u Sarajevu bit će sutra potpisan sporazum o donaciji i konsultanski ugovor za projekt Tehnička pomoć za prestrukturiranje željezničkih kompanija u BiH.
Tehnička pomoć se finansira iz donacije Vlade Italije koju administrira Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj (EBRD). Potpisivanje tih dokumenata jedan je od uvjeta efektivnosti kredita EBRD za regionalni projekt Željeznica II.

-Vlada Italije donirala je 300.000 eura za projekt koji se odnosi na razdvajanje infrastrukure od operacija u BiH za obje željezničke kompanije – kazao je Feni generalni direktor BHŽJK Hamdija Šaljić dodajući da će biti obuhvaćena analiza postojećeg stanja, te razdvajanje obligatorno s dva bilansa - za infrastrukturu i operacije.

Sadašnja organizaciona struktura željeznica u BiH nije ona koja može u potpunosti integrirati ovaj prostor u evropsku infrastrukturu i tokove. Većina se slaže da u državi treba biti jedan upravitelj infrastrukture (BHŽJK) i da se na toj infrastrukturi tržišno takmiče različiti operatori.

-S ingerencijama koje su date Korporaciji od entiteta i dijelom zakonskih i podzakonskih akata, Korporacija bi mogla da funkcioniše kao dobar "suport" kompanijama u pogledu upravitelja infrastrukture – kazao je Šaljić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: