{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prenos udjela FBiH u rudnicima uglja na Elektroprivredu BiH

F
17.3.2009. u 16:07
0
0
Prenos udjela FBiH u rudnicima uglja na Elektroprivredu BiH
0
Prenos udjela FBiH u rudnicima uglja na Elektroprivredu BiH
Komisija za praćenje realizacije Odluke Vlade Federacije BiH o prenosu udjela Federacije u rudnicima uglja u Federaciji BiH na JP Elektroprivredu BiH d.d. Sarajevo, kojoj predsjedava Amer Jerlagić, generalni direktor JP EPBiH, održala je danas u direkciji JP EPBiH svoju prvu sjednicu na kojoj su dogovorene daljnje aktivnosti, saopćeno je iz JP EPBiH.
Sjednici su prisustvovali direktori sedam rudnika: Kakanj, Breza, Gračanica, Kreka, Đurđevik, Zenica i rudnika "Abid Lolić" iz Bile, predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Federalnog pravobranilaštva te predsjednik Koordinacionog tima EP BiH za praćenje i realizaciju Odluke Vlade FBiH.

Dogovoreno je da se, do okončanja posla, Komisija sastaje najmanje jednom mjesečno a ukoliko se ukaže potreba i češće.

Operativni timovi sastajat će se svake sedmice a prema potrebi i svakodnevno kako bi se ubrzali brojni poslovi oko pripajanja rudnika Elektroprivredi BiH, odnosno formiranja zajedničke kompanije što je od obostranog i opštedruštvenog interesa.

Nakon sastanka Komisije direktori sedam rudnika, generalni direktor JP EPBiH i predstavnik FMERI-ja posjetili su povrijeđene rudare iz jame Stranjani RMU Zenica, smještene na KC u Sarajevu, kojom prilikom su izrazili želje za brzim ozdravljenjem posebno naglasivši da rudari nisu sami i da će im biti pružena pomoć u skladu sa mogućnostima.

Reforme nemaju alternativu

17.03.2009. u 16:12

Pad vrijednosti oba indeksa

17.03.2009. u 15:20
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: