{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Nikšić otvorio sajam u Gračanici

F
20.4.2011. u 18:02
0
0
Premijer Nikšić otvorio sajam u Gračanici
0
Premijer Nikšić otvorio sajam u Gračanici
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, predvodeći delegaciju Vlade FBiH, otvorio je danas Međunarodni sajam poduzetništva i obrta SAPO 2011., koji se do 23. ovog mjeseca održava u Gračanici.
Otvarajući Sajam i istaknuvši njegov značaj, premijer Nikšić izrazio je uvjerenje da će SAPO-a 2011., uz druge privredna manifestacije koje se održavaju u FBiH i BiH, doprinijeti jačanju ekonomije kao jedinog načina za izlazak iz teškoća.

Premijer Nikšić i i članovi delegacije Federalne vlade, nakon što su obišli SAPO 2011. i razgovarali s brojnim izlagačima, susreli su s predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona i privrednicima.

Kako je kazano tokom ovog sastanka, razvoj jake i rentabilne privredne proizvodnje pretpostavka je da Bosna i Hercegovina puno lakše pređe put koji je vodi ka evropskim integracijama. Ujedno, manifestacije poput SAPO-a 2011. pomažu i razvoju lokalne ekonomije i povećanju broja zaposlenih. Upravo to je ono za šta se zalaže i Vlada Federacije BiH koja će, sa svoje strane, učiniti sve što je u njenoj mogućnosti da stvori ambijent koji će i domaćim i stranim privrednicima olašati pokretanje i vođenje biznisa, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: