{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Branković sa predstavnicima Microsofta BiH

S
26.9.2008. u 12:21
0
11
Premijer Branković sa predstavnicima Microsofta BiH
0
Premijer Branković sa predstavnicima Microsofta BiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković sastao se danas sa predstavnicima Microsofta BiH sa kojima je razgovarao o implementaciji globalne inicijative "Partners in learning“ (Saradnici u učenju).
Cilj te inicijative je da osnovne i srednje škole u našoj zemlji što lakše dođu do tehnologija, uvedu inovativne pristupe u pedagogiji i profesionalnom usavršavanju nastavničkog kadra, te, putem obrazovanja potpomognutog modernim tehnologijama, pripreme učenike za izazove koje donosi budućnost. U razvoj tog programa Microsoft BiH planira da u narednih pet godina uloži preko 520 hiljada američkih dolara.

Premijer Branković kazao je kako je inicijativa Microsofta BiH dobrodošla, te dodao da je Vlada FBiH spremna da je inkorporira u cjeloviti informatizacijski program Vlade kojeg uskoro treba da pripremi federalno ministarstvo prometa i komunikacija. Izrazio je uvjerenje da će inicijativa Microsofta biti uspješna. To je, istakao je Branković, u interesu Vlade FBiH koja prepoznaje potrebu za poboljšanjem pristupa i korištenja tehnologija za informisanje i komunikaciju, ne samo u školama, nego i u drugim segmentima društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: