{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preferencijalni tretman roba i kako koristiti njegova pravila

F
26.4.2009. u 10:39
0
0
Preferencijalni tretman roba i kako koristiti njegova pravila
0
Preferencijalni tretman roba i kako koristiti njegova pravila
U organizaciji Agencije za promociju izvoza BiH (BHEPA) u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u ponedjeljak i utorak bit će održan seminar pod nazivom „Preferencijalni tretman roba i pravila porijekla proizvoda u trgovini sa zemljama EU-a i CEFTA-e “ - za kompanije iz metalskog i drvnog i sektora.
Seminar će biti realiziran u suradnji s projektom ABC-DIHK partnerstvo (Asocijacija balkanskih komora ABC i Unija komora Njemačke DIHK), a predavač na seminaru bit će ekspert ABC-DIHK-a za ovu problemetiku Helmuth Berndt.

Pravila o porijeklu proizvoda sastavni su dio trgovinskih sporazuma i bez njihovog dobrog poznavanja nije moguće iskoristiti sve povlastice koje nam spomenuti sporazumi nude u suradnji sa zemljama EU-a i CEFTA-e.

Kao što vam je poznato, CEFTA sporazum je u primjeni, i oko njega postoje mnogo nedoumica, te su organizatori stoga odlučili da jedan dio ovog seminara bude posvećen njegovoj provedbi, imajući u vidu pogodnosti koje nudi u domeni akumulacije porijekla proizvoda.

Neke od tema seminara bit će: Globalizacija trgovine; Sporazumi o slobodnoj trgovini i carinske unije; Carinski preferencijali kao instrumenti trgovinske politike; Sistem preferencijala EU; te Kako koristiti pravila o porijeklu i Kako se stiče porijeklo proizvoda, kao i Na osnovu čega se izdaje certifikat o porijeklu proizvoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: