|

Predstavnici VTK dogovorili modalitete saradnje sa kineskim gradom Nanjingom

Predstavnici VTK dogovorili modalitete saradnje sa kineskim gradom Nanjingom
2
F
FENA
24.10.2019. u 18:27
1
komentara
2

dijeljenja
1/7 Foto: D. S./Klix.ba
2/7 Foto: D. S./Klix.ba
3/7 Foto: D. S./Klix.ba
4/7 Foto: D. S./Klix.ba
5/7 Foto: D. S./Klix.ba
6/7 Foto: D. S./Klix.ba
7/7 Foto: D. S./Klix.ba
Kineski predstavnici iz oblasti turizma iz grada Nanjing zainteresovani su za povećanje turističke razmjene sa Bosnom i Hercegovinom, izjavio je danas zamjenik generalnog sekretara Vanjskotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković na konferenciji o "Mogućnostima unapređenja saradnje u turizmu".
Predstavnici Komore ugostili su delegaciju iz Nanjinga, koji ima 11 miliona stanovnika.

"Dogovorili smo neke modalitete saradnje, a sada je na turističkim uposlenicima jedne i druge strane da probaju dogovoriti detalje da se vidi šta se sve može napraviti u cilju povećanja broja gostiju iz Kine, prevashodno Nanjinga", istakao je Marinković.

Cilj je postići da se turisti iz Kine zadržavaju barem dvije noći u Bosni i Hercegovini i to u okviru regionalne posjete zemljama okruženja.

"Sarajevo postaje jedna od svjetskih destinacija za putovanje. Iako se ne čini zbog velike udaljenosti Sarajevo i Nanjing imaju dosta toga zajedničkog, prije svega u historijskom i kulturnom pogledu", kazao je predsjedavajući konsultativne konferencije za turizam Nanjinga Liu Yi'an.

Nada se da će ova posjeta Sarajevu pomoći turističkim akterima u razvijanju saradnje, te pozvao zainteresirane u posjetu gradu Nanjing.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...