biznis
54

Predstavnici Svjetske banke posjetili poduzetnički centar Networks

Klix.ba
Povodom obilježavanja dvadesete godišnjice Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, jučer je u poduzetničkom i inovativnom centru Networks boravio zamjenik predsjednika Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Cyrill Muller, zajedno s direktoricom Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu, Ellen Goldstein.

Tokom prve zvanične posjete našoj zemlji predstavnici Svjetske banke susreli su se s predstavnicima bosanskohercegovačkih kompanija i poduzetničkog centra Networks te razgovarali o izazovima i mogućnostima vođenja biznisa i kompanija u BiH.

"Sama činjenica da je ovo još jedna u nizu posjeta predstavnika velikih i značajnih međunarodnih institucija inicirana njihovim matičnim uredima u BiH, govori o ozbiljnosti Networks projekta i značaju onoga što mi radimo za startup i biznis zajednicu. Velika je čast da smo, zajedno s predstavnicima drugih velikih bh. kompanija, imali mogućnost predstaviti lijepe i pozitivne priče iz naše zemlje u inovativnom i stimulirajućem poslovnom okruženju", poručila je Bojana Škrobić-Omerović, direktorica Networksa.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Mistral Technologiesa, Atlant BH, Klasa, HeidelbergCementa, FIC-a -Vijeća stranih investitora, jedna od biznis ideja iz Networks StartUp Acceleratora - IRGET te domaćini i predstavnici Networksa.