{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici prometnika naftnih derivata u Vladi FBiH

F
16.2.2009. u 16:19
0
0
Predstavnici prometnika naftnih derivata u Vladi FBiH
0
Predstavnici prometnika naftnih derivata u Vladi FBiH
Premijer Federacije Nedžad Branković, s federalnim ministrima energije, rudarstva i industrije Vahidom Hećom i trgovine Desnicom Radivojevićem, razgovarao je danas s predstavnicima Sekcije prometnika naftnih derivata Privredne komore Federacije BiH koje je predvodio predsjednik Sekcije Izudin Ahmetlić.
Na sastanku su razmijenjena mišljenja o implementaciji Sporazuma o načelima energetske politike kojim je predviđeno uvođenje regulacije cijena derivata na principu maksimiziranja jediničnih cijena po vrstama derivata i uvođenje akcize za potrebe razvoja i funkcioniranje autocesta.

Dogovoreno je da predstavnici prometnika naftnih derivata u Federaciji BiH, koji se zalažu za istovjetne principe poslovanja na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, u zajedničkom radu predlože modele provođenja odredaba sporazuma na način kojim će se zaštititi interesi, prije svega, malih distributera i potrošača.

Njihovi prijedlozi i sugestije o uređivanju ove oblasti u Federaciji BiH, izneseni na današnjem sastanku, bit će uzeti u obzir prilikom izrade Zakona o nafti i naftnim derivatima, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: