biznis
0

Predstavnici Krivaje sutra kod federalnog premijera

FENA
Federalni premijer Nedžad Branković pozvao je predstavnike Sindikata Industrijskog preduzeća "Krivaja" iz Zavidovića na sastanak koji će biti održan u srijedu u njegovom kabinetu.

Predsjednik Sindikata IP "Krivaja" Vehbija Aličić ističe da nakon tog poziva Glavni odbor Sindikata "Krivaje" danas neće raspravljati o eventualnom prekidu proizvodnje.

  • Na sastanak su pozvani predstavnici menadžmenta "Krivaje", Nadzornog odbora, Sindikata i resornog federalnog ministarstva. Očekujemo konstruktivne razgovore, nakon kojih ćemo znati nešto više o budućnosti "Krivaje", izjavio je Aličić Feni.

Sindikat Krivaje u četvrtak je od relevantnih organa zatražio da učine dodatne napore kako se proizvodnja u "Krivaji" ne bi prekidala do zatvaranja međunarodnog tendera za privatizaciju ovog preduzeća.

Proteklih dana na stovarište je dopremljena manja količina drvne sirovine, što omogućava da trenutno bude uposleno oko 20 posto od ukupno 1.919 Krivajinih zaposlenika.

  • Imamo obećanja da će tokom dana svoje plaće dobiti radnici dva pogona, kazao je Aličić.

Prema informaciji koju je Sindikat jučer dobio u Agenciji za privatizaciju u FBiH, do ponedjeljka nije pristigla ni jedna ponuda za kupovinu ovog preduzeća.