|

Predstavnici Američke ambasade i Američke privredne komore posjetili Nielsen BiH

Predstavnici Američke ambasade i Američke privredne komore posjetili Nielsen BiH
0
Klix.ba
11.11.2014. u 22:53
0
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Predstavnici Ambasade SAD-a i Američke privredne komore posjetili su kompaniju Audience Measurement d.o.o. Sarajevo koja se bavi poslovima telemetrije u BiH prema licenci američke kompanije Nielsen, saopćeno je iz ove kompanije.
Nielsen je najveća i najuglednija svjetska kompanija u oblasti telemetrije, odnosno mjerenja gledanosti televizijskih stanica, čije metode mjerenja televizijske gledanosti su postale standard u ovoj oblasti kako u najrazvijenijim zemljama svijeta, tako i u zemljama u okruženju.

Matthew Fullerton, šef ekonomskog odljela Ambasade SAD i Violeta Čibukčić, direktorica američke privredne komore u našoj zemlji pokazali su interes za rad kompanije Audience Measurement d.o.o. Sarajevo i oblast telemetrije kao izuzetno važnu oblast u održanju nezavisnog medijskog tržišta i ukupnog medijskog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici SAD-a posebno su se interesovali za probleme sa kojima se mladi tim na čelu Audience Measurementa susreće na tržištu Bosne i Hercegovine i dali podršku očuvanju nezavisnosti telemetrijskih istraživanja u skladu sa profesionalnim standardima Nielsena.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.