biznis
297

Predstavljene nove prostorije projekta "15do3": Želimo osigurati razvoj domaćih i održivih IT projekata

Klix.ba
Sinoć su u Sarajevu svečano otvorene prostorije projekta "15do3" koji je razvio tim programera iz BiH, a koji je prije nekoliko dana predstavljen i kroz istoimenu platformu za povezivanje korisnika i pružalaca usluga - salona ljepote i frizerskih salona u zemlji i regiji.

Otvaranjem prostorija "15do3" iz tima poručuju da žele poslati poruku mladim iz IT i marketing sektora da ima prostora za razvoj lokalnih i originalnih ideja u BiH, te da je vrijeme da se cijeli sektor usmjeri prema kreiranju novih platformi i sadržaja koje Bosanci i Hercegovci mogu ponuditi međunarodnom tržištu.

"Platforma "15do3", ali i prostor koji smo danas otvorili nude nešto puno više od jednog seta usluga koje želimo donijeti tržištu BiH. Mi želimo donijeti nove ideje koje će olakšati poslovanje poduzetnicima u različitim sektorima, te kojima ćemo moći ponuditi gotove proizvode - za povezivanje i brži kontakt sa potrošačima i korisnicima njihovih usluga", poručuju iz "15do3".

Na promociji novih prostorija prisustvovali su predstavnici brojnih start-up kompanija, poslovnih asocijacija te salona ljepote koji su ozvaničili početak saradnje i zvaničnog početka rada platforme "15do3".