Mostar
0

Predstavljen prijedlog Prostornog plana koridora 5-C

FENA
U prostorijama Agencije Stari Grad u Mostaru danas je upriličena prezentacija prijedloga Prostornog plana autoceste na koridoru 5-C.

Pomoćnica federalnog ministra prostornog uređenja u Sektoru za prostorno planiranje Hanka Mušinbegović kazala je u izjavi za novinare kako je Ugovor za izvođenje radova na izradi ovog plana zaključen sa konzorcijem IPSA institut Sarajevo, Urbanistički zavod Sarajevo i Eko- plan Mostar.

Ona je istakla kako je konzorcij uradio prostornu osnovu, dostavio je nosiocu pripreme te pozivom na uključenje javnosti dao na uvid trasu autoceste na koridoru Vc predviđenu osnovnim konceptom razvoja iz prostorne osnove.

"U Mostaru je veliko interesovanje za ponuđeni koncept i nakon što Eko-plan, kao nosilac izrade za dio južne trase, prezentira osnovni koncept razvoja prostorne osnove i nakon što se sumiraju primjedbe i sugestije prikupljene tokom uvida i tokom današnje prezentacije, iste će nosioci pripreme zajedno sa Savjetom plana, koji je formiran za stručno praćenje izrade planskog dokumenta, rezimirati i dostaviti nosiocu izrade", kazala je Mušinbegovićeva.