biznis
0

Predstavljen novi logo grupacije Prevent

Sarajevo-x.com
Strateški odbor Preventa na dvodnevnom sastanku u Sarajevu razmotrio je razvojne planove kao i izvršenje projekata za članice Prevent Grupacije. Ovo je bio prvi put da se Strateški odbor sastao u Sarajevu čiji su članovi obišli pogone članica Preventa kako bi se iz prve ruke upoznali sa poboljšanjima u samom procesu proizvodnje.

Certifikati Six Sigme uručeni su u ponedjeljak zaposlenicima Preventa koji su prošli obuku čime je Prevent postala prva kompanija u Bosni i Hercegovini koja primjenjuje ove metode. Six Sigma pomaže u unapređenju proizvodnje te koristi metode upravljanja kvalitetom, uključujući i statističke metode koje imaju za cilj edukaciju osoblje unutar organizacije koji će biti stručnjaci za implementaciju tih metoda.

„Bosna i Hercegovina je juče potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom Unijom, a mi smo već danas spremni za sutrašnjicu“, kaže Adnan Smailbegović, direktor divizije za proizvodnju Preventa BiH.

Danas je predstavljen i novi logo Preventa koji oslikava veće ambicije i veće ciljeve ove grupacije. Predstavljena su dva loga: jedan za autoindustriju i jedan za grupaciju. Kod Preventa Automotiva su u prvom planu: Materijali. Sjedišta. Interijer. Novi logo pokazuje Prevent kao moderanu i sposobnu kompaniju i koji je trajno u promjeni. Logo predstavlja vidljivo obećanje kvaliteta, pouzdanosti i sposobnosti za učinkovitost koje klijenti mogu očekivati od Preventovih proizvoda i usluga.

Logo Grupacije je spoj tehnike i humanosti je pismom koje se koristi na prvi pogled izgleda zamršeno, ali unosi ljudski aspekt i fleksibilnost Prevent grupacije. Prepoznatljivi jež nije nestao i u okviru grupne komunikacije on će se i dalje koristiti u apstrahiranoj formi i time će očuvati kontinuitet.