23. oktobra u Sarajevu
1

Predstavljanje rezultata "Energetske tranzicije MSP u KS" i "Strategije razvoja održivog turizma u KS"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Ministarstvo privrede KS 23. oktobra u Sarajevu organizuju događaj na kojem će biti prezentirani rezultati "Energetske tranzicije malih i srednjih preduzeća u KS".

Događaj se organizuje u okviru manifestacije "Zelena sedmica" i projekta "Razvoj održive turističke prakse i energetski efikasnog poslovanja u Bosni i Hercegovini", čiji su implementatori SERDA i Ministarstvo privrede, a kojeg sufinansiraju Evropska unija i Njemačka vlada (BMZ) u okviru šireg Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery projekta.

Prisutnima će biti prezentirani energijska tranzicija preduzeća drvnog i metalskog sektora, kao i analiza potrošnje energije i potrebe za energijskom tranzicijom malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH.

Nadalje, prikazaće se i implementirane mjere u okviru aktivnosti podrške energetskoj tranziciji MSP u Kantonu Sarajevo, te će biti riječi o mjerama energijske tranzicije MSP u Bosni i Hercegovini. Također, biće predstavljena Strateška platforma Strategije razvoja održivog turizma u Kantonu Sarajevo, sa osvrtom na značaj izrade ovog dokumenta za održivi turizam u Kantonu Sarajevo, te cjelokupan razvoj turizma u BiH.