Prijavite se odmah
75

Pravi je trenutak da započnete svoju IT karijeru: Ovom sektoru u BiH nedostaje 9.000 stručnjaka

ITAcademy
ITAcademy
U IT sektoru u našoj zemlji trenutno je zaposleno više od 11.000 ljudi, a želja je da se u skorijem periodu taj broj poveća na 20.000, kao i da se prihodi koje ovaj sektor generiše udvostruče.

IT stručnjaci i IT kompanije u BiH izuzetno su cijenjeni u svjetskim krugovima pa je ovaj sektor u našoj zemlji prepoznat kao pokretač razvoja i inovacija. Zarade su u skladu sa reputacijom. Naime, IT-jevci u našoj zemlji prosječno zarađuju oko 3.774 BAM, dok mnogi od njih budžet uvećavaju obavljajući freelance poslove za klijente širom svijeta.

Na svjetskom nivou ovo je godina u kojoj se očekuje veliki napredak u IT industriji. Nova otkrića i tehnologije staviti će u fokus pitanja cyberbezbijednosti, clouda i quantum computinga, virtuelne i uvećane realnost, blockchaina, prikupljanja podataka i vještačke inteligencije. A da bi se takav napredak zaista i dogodio IT sektoru, potrebni su novi stručnjaci.

Sve ovo znači da je 2024. godina pravo vrijeme za sticanje znanja neophodnih za ulazak u ovu atraktivnu oblast.

Pred IT sektorom lijepa perspektiva

Treba dodati i to da se IT sektor nalazi pred novom fazom rasta. Naime, prošlogodišnji bum koji su vještačka inteligencija i mašinsko učenje napravili u brojnim industrijama, od automobilske do medicinske, dovode do sve veće potražnje za stručnjacima u ovoj oblasti. Prema relevantnim očekivanjima, u narednih pet godina najtraženija bi trebalo da budu zanimanja koja se tiču rada sa AI-jem i ML-om.

ITAcademy
ITAcademy

Sve ovo govori da je sada pravo vrijeme za sticanje IT znanja i vještina, a da je zaista tako potvrđuju i vijesti sa ITAcademy, najpopularnije IT škole u ovom dijelu Europe:

Naime, iz ove ustanove poručuju da je trenutno u toku upis generacije 2024/25. i da najbrže polaznike koji se prijave do 15. marta očekuje preko 40% popusta i dodatna besplatna obuka za najmoćnije AI alate - ChatGPT i Midjourney.

Ovo je vaša prilika da po najpovoljnijim uslovima obezbijedite školovanje koje će vam donijeti znanja i vještine budućnosti. Zauzmite svoje mjesto na vrijeme.

Šta se traži na konkursima za IT poslove

Da biste postali dio IT svijeta, neophodno je da steknete kvalitetno obrazovanje i dobro se pripremite za buduće zanimanje.

Pored predanog učenja, da biste započeli uspješnu IT karijeru, morate da steknete i dodatne poslovne vještine, kao i da svoje znanje umijete da primijenite u praksi.

Odličan dokaz da imate upravo takve vještine jeste i posjedovanje priznatih međunarodnih certifikata velikih internacionalnih IT kompanija i organizacija kao što su Microsoft, Adobe, Oracle, Autodesk, CompTIA, Linux Professional Institute, Certiport, Python Institute, CIW, ICM, ISTQB, Unity i dr. Kombinacijom ovakvih znanja i certifikata izdvojićete se od konkurenata i biti korak bliže novom poslu u odnosu na njih.

Ukoliko ste apsolutni početnik, u IT možete ući za manje od godinu dana

Ono što je dobra vijest za sve koji još nisu odlučili čime žele da se bave, ali i za one koji bi da promijene karijeru, jeste to da se do najtraženijih vještina današnjice dolazi relativno brzo. Prema dosadašnjem iskustvu, do znanja koja su vam neophodna za pronalaženje prvog posla u oblasti IT-ja potrebno vam je svega nešto manje od godinu dana, pod uslovom da nađete kvalitetnu školu.

U BiH se kao lider u edukaciji budućih IT stručnjaka u našem regionu izdvaja ITAcademy. Strukturiran program, koji ne traje duže od godinu dana, posvećeni predavači, koji će vam biti podrška tokom učenja, i rad na realnim projektima - garancija su da ćete do posla doći već tokom školovanja ili veoma brzo po njegovom završetku. Uz to, šanse za uspjeh su veće ukoliko ih potražite u oblastima kao što su programiranje, administracija, dizajn i multimedija, 3D dizajn i CAD, IT poslovanje ili razvoj mobilnih aplikacija.

Osim što predstavlja sjajno mjesto za sticanje IT znanja, ITAcademy vas u potpunosti priprema za dobijanje prvog posla i izgradnju karijere kroz brojne pogodnosti i resurse. Tako njeni polaznici, uz kompletno jednogodišnje školovanje, koje mogu pratiti u učionicama ili online, dobijaju i besplatno usavršavanje engleskog i njemačkog jezika za rad u inostranstvu, mogućnost obavljanja stručne prakse odmah po završetku školovanja, 100 besplatnih sati u IT hubovima, kao i povezivanje sa preko 300 regionalnih kompanija, koje preko Centra za razvoj karijere tragaju za novim IT stručnjacima.

Upis budućih IT stručnjaka u generaciju 2024/25. je počeo

Ukoliko ste spremni da odvojite samo godinu dana i uložite u svoje znanje, vrata ka odlično plaćenom poslu u IT-ju širom su vam otvorena. Trenutak je bolji nego ikada prije.

Na ITAcademy je otvoren upis nove generacije polaznika po najpovoljnijim cijenama, pa buduće IT stručnjake koji do 15. marta odluče da započnu školovanje očekuje i značajna ušteda, koja iznosi čak više od 40%, uz dodatni ChatGPT i Midjourney kurs, na kome će steći znanja za najtraženije poslove u narednih pet godina.

Da saznate kako najlakše možete pokrenuti svoju IT karijeru, idite na ovaj link.