The Times
0

Povratak recesije u Britaniju?

FENA
Velika Britanija strahuje od povratka ekonomske recesije dok je pred obiteljima u zemlji veliko stezanje kaiša; razlog za takve prognoze su podaci o padu BDP-a od pola posto u posljednjem kvartalu prošle godine, piše u srijedu The Times na naslovnici.

U redakcijskom komentaru pod naslovom "Sve veći bolovi", Times preporučuje vladi da mora pokazati kako ima strategiju za obnovu gospodarskog rasta te za smanjenje proračunskog deficita.

Financijskim a ne samo retoričkim ohrabrivanjem poduzetništva privreda može rasti čak i uz strukturne probleme. Rast bi olakšao uklanjanje proračunskog deficita. Gospodarstvo je nazeblo, a vlada se bori da prepiše lijek - zaključuje se u Timesovom redakcijskom komentaru posvećenom stanju britanske privrede.

Dnevnik The Independent istim povodom na naslovnici citira guvernera središnje banke Mervyna Kinga da pred zemljom vidi teškoće i "neudobno" visoku inflaciju.

Daily Telegraph je za svoju naslovnu stranicu u srijedu izabrao guvernerovu ocjenu da životnom standardu Britanaca predstoji veliki pad, "najdrastičniji" od 1920-ih godina.