Biznis susreti
0

Povećati broj američkih turista u BiH

Sarajevo-x.com
U Brusa bezistan muzeju u Sarajevu će u utorak s početkom u 17 sati i 30 minuta, biti održani poslovni susreti između predstavnika tour operatora iz Sjedinjenih Američkih Država i zainteresiranih turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom će bh. turistički djelatnici svojim kolegama iz SAD-a predstaviti sve ono što imaju za ponuditi, a sa ciljem da se u što skorije vrijeme poveća broj turista iz SAD koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

U okviru poslovnih susreta bit će održan i prijem, sa početkom u 19 sati, tokom kojeg bi se prisutnima trebali obratiti zamjenik ambasadora SAD u BiH Johnatan Moore i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović.

Poslovne susrete turističkih radnika iz SAD-a sa kolegama iz BiH organizuje “Sarajevo Navigator” uz podršku USAID-Sida FIRMA projekta, a u saradnji sa Exploring BiH, Turkish Airlines-om i projektom Excellence in Innovation (podržanim od USAID-a i Ministarstva vanjskih poslova Norveške).

Susretu turističkih profesionalaca iz Sjedinjenih Američkih Država i BiH prethodila je višednevna posjeta tour operatora iz SAD-a turističkim lokacijama u Bosni i Hercegovini, koja im je, kako sami kažu, umnogome pomogla da dobiju nove ideje za kreiranje turističkih aranžmana u BiH.

Gosti iz Sjedinjenih Američkih Država obišli su: Sarajevo, Mostar, Počitelj, Travnik, Kraljevu Sutjesku, Bobovac, gornji tok rijeke Neretve, Bjelašnicu i Jahorinu.