{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećana vrijednost građevinskih radova u inostranstvu

F
28.8.2009. u 14:25
0
0
Povećana vrijednost građevinskih radova u inostranstvu
0
Povećana vrijednost građevinskih radova u inostranstvu
Vrijednost građevinskih radova kompanija iz BiH u inostranstvu u drugom tromjesečju 2009. u odnosu na isti period prethodne godine veća je za 14,1 posto, a u prvom polugodištu manja za 9,8 posto u odnosu na isti period prethodne godine.
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, vrijednost novih narudžbi u inostranstvu u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na isti period prethodne godine veći je za 137,1 posto, a u prvom polugodištu veća je za 27,1 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Prema vrstama građevina u drugom tromjesečju, od izvršenih građevinskih radova na zgrade otpada 61, a na ostale građevine 39 posto.

Od ukupne vrijednosti izvršenih građevinskih radova u drugom tromjesečju, najveći dio odnosi se na zemlje Evrope i to 62 posto.

U zemljama Evrope u ukupno izvršenim građevinskim radovima objekti visokogradnje učestvuju sa 45, a objekti niskogradnje s 55 posto.

U zemljama Azije ukupna vrijednost izvršenih građevinskih radova odnosi se na objekte niskogradnje. U zemljama Afrike objekti visokogradnje učestvuju s 89,7, a objekti niskogradnje s 10,3 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: