biznis
27

Povećan promet putnika i robe: Aerodrom Sarajevo i u 2015. bilježi pozitivne rezultate

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Višegodišnji trend uspješnog poslovanja J. P. Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavljen je i u 2015, tako da se već u prvih šest mjeseci tekuće godine bilježe pozitivni poslovni rezultate.

U prvoj polovini 2015. kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo je prošlo 351.943 putnika, što je za 10% više u odnosu na 2014. godinu. Povećanje je ostvareno i u broju procesuiranog komercijalnog carga, i to 1.892.512, što je za 63% više u odnosu na prošlu godinu.

“Pored izuzetno dobrih rezultata u proteklom periodu, zadovoljstvo mi je napomenuti da smo obogatili sadržaj aerodroma Sarajevo. Na zahtjev naših mnogobrojnih korisnika, otvorena je soba za molitvu prilagođena potrebama svih konfesija. Također smo renovirali postojeći VIP salon za putnike koji dolaze u BIH. U narednom periodu ćemo finalizirati pregovore sa novim aviokompanijama, a od jeseni očekujemo uvođenje novih linija iz Sarajeva prema drugim evropskim gradovima”, istakao je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivan Veličan.

Zahvaljujući angažmanu uprave i cjelokupnog kolektiva J. P. Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti kontinuitet uspješnog poslovanja.