Najviše iz Istanbula
13

Povećan broj putnika i privatnih letova na sarajevskom aerodromu uoči SFF-a

A. P.
Dan uoči početka 25. Sarajevo Film Festivala na Međunarodnom aerodromu Sarajevo zabilježen je nešto veći broj putnika, a najviše ih je stiglo letovima iz Istanbula.

"Međunarodni aerodrom Sarajevo u ljetnim mjesecima (posebno u julu i augustu) i inače bilježi porast broja putnika pa tako proteklih dana u prosjeku bilježimo oko 6.250 putnika dnevno. Tokom jučerašnjeg dana ipak smo imali nešto veći broj putnika u odnosu na prosjek za ovu godinu pa je tako jučer kroz MAS prošlo 6.536 putnika. Najviše putnika tokom jučerašnjeg dana stiglo je letovima iz Istanbula", kazali su za Klix.ba iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo (MAS).

Dodali su da iskustva iz ranijih godina pokazuju da veći broj putnika koji u Sarajevo dolazi radi održavanja Sarajevo Film Festivala pristiže pred sami početak festivala, odnosno dan-dva prije otvaranja ili tokom njegovog trajanja.

"Prema tim iskustvima iz ranijih godina, u istom periodu bude zabilježen i određeni broj privatnih letova", objasnili su iz MAS-a.

Najveća regionalna filmska smotra 25. Sarajevo Film Festival počinje večeras, a završava 23. augusta. Ulice Sarajeva već su preplavili brojni gosti, a popunjeni su i smještajni kapaciteti u centru grada.