biznis
268

Potvrda uspjeha i kvaliteta: Poliklinici Sunce-Agram dodijeljen certifikat ISO 9001:2015

Piše: Š. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Poliklinici Sunce-Agram danas je dodijeljen certifikat ISO 9001:2015 i tako je postala prva poliklinika u BiH koja je uspješno zadovoljila zahtjeve međunarodne norme ISO 9001.

Kriterije za dodjelu certifikata propisuje međunarodna norma ISO 9001:2015. Ovo je novo izdanje certifikata koje je poboljšano prošle godine i znači da je poliklinika Sunce-Agram svoje poslovne procese uskladila sa zahtjevima te norme.

Certifikat ISO 9001:2015 je potvrda ispunjenja zahtjeva koji su koncipirani tako da sve zainteresovane strane koje su u dodiru s poliklinikom budu zadovoljne i da se one ispunjavaju na način da je zadovoljstvo na prvom mjestu.

Poliklinika je ispunila sve zahtjeve, tako da je preporuka bila izdavanje certifikata

Taib Delić, direktor poliklinike Sunce-Agram, je kazao kako je ovo za njih veliki događaj i potvrda kvaliteta.

"Certifikat je produkt velikog truda svih zaposlenika i koncerna Agram. Sve ovo smo uradili radi poboljšanja usluga i zadovoljstva naših pacijenata te nam je istovremeno i novi izazov da u budućnosti budemo još bolji", rekao je direktor Delić.

Prošle godine su na ovoj poliklinici uvedene dvije nove metode. Radi se o laserskom liječenju stresne urinarne inkontinencije, a počinje se i sa dermoestetikom.

Novi tretmani u dermoestetici, nabavka najsavremenijeg 3/4 D ultrazvuka, Ortokin terapija... samo su neki od noviteta u poliklinici Sunce-Agram.

Smještena je u Sarajevu i prva je poliklinika iz sistema koncerna Agram, najvećeg privatnog zdravstvenog osiguravatelja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te ujedno i prva, najveća i najsavremenija privatna zdravstvena ustanova i dijagnostički centar u regiji. Cilj je pružiti sveobuhvatnu medicinsku uslugu na nivou vodećih svjetskih privatnih ustanova te uz timski rad vrhunskih stručnih djelatnika ponuditi rješenje zdravstvenih problema cijenjenih pacijenata.

Poliklinika Sunce-Agram ima više od 24.000 zadovoljnih korisnika usluga godišnje, prepoznatljivi su po njihovim policama dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja osiguravateljskih kuća BSO i Euroherc, vrhunskoj opremi i ljekarima, educiranom i ugodnom osoblju, kao i povjerenju koje im je ukazano. To je ključ njihovog uspjeha, kao i praćenje vrhunskih trendova savremene medicine te uvođenje novih procedura.

Poliklinika ima i novu web stranicu preko koje je moguće kontaktirati sa osobljem, postavljati pitanja te zakazivati termine.