{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potrebno 70 miliona KM za rješavanje imovinskih odnosa

S
21.4.2009. u 16:56
0
2
Potrebno 70 miliona KM za rješavanje imovinskih odnosa
0
Potrebno 70 miliona KM za rješavanje imovinskih odnosa
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović izjavio je da bi za rješavanje imovinskih odnosa na dionici autoputa Banjaluka - Doboj, prema procjenama, trebalo obezbijediti oko 70 miliona KM.
Čubrilović je potvrdio da će premijer RS Milorad Dodik sutra sa predstavnicima austrijske kompanije ''Štrabak'' razgovarati o kreditnoj liniji za rješavanje imovinskih odnosa na toj dionici.

Iznos od 70 miliona KM je projektantska procjena i procjena stručnih institucija - Geodetske uprave i Pravobranilaštva RS i vještaka, rekao je Čubrilović danas na konferenciji za novinare u Banjaluci, nakon sastanka sa ministrom komunikacija i prometa BiH Božom Ljubićem i ministrom saobraćaja i transporta FBiH Nailom Šećkanovićem.

Čubrilović je rekao da je projekat za rješavanje imovinskih odnosa ozbiljno i studiozno pripremljen, ističući da je u prva dva dana sklopljeno 80 ugovora o eksproprijaciji, te da će od raspoloživog novca zavisiti koliko će brzo biti rješavano to pitanje, kao i od broja sudskih sporova.

Govoreći o završetku radova na izgradnji dionice autoputa Banjaluka - Mahovljani, Čubrilović je rekao da će taj put biti pušten u saobraćaj kada bude završena mahovljanska petlja, a za čiju izgradnju će biti raspisan tender do 29. maja.

"Rok završetka autoputa Banjaluka - Mahovljani prema ugovoru je 29. januar naredne godine, ali očekujem da će ovaj dio autoputa biti završen do maja iduće godine'', istakao je Čubrilović.

On je rekao da je iz budžeta RS u ovoj godini za funkcionisanje avio-kompanije "Skaj Srpska'' predviđeno izdvajanje više od 600.000 KM, a realizacija tih sredstava zavisiće od punjenja budžeta i od poslova koje ta kompanija bude obavljala.

Čubrilović je rekao da još nije promijenjena ranija odluka Vlade RS kojom je predviđeno da se za potrebe ove kompanije kupe dva nova aviona.

Ministar saobraćaja i veza RS potvrdio je da će 6. maja, zajedno sa Ljubićem, u Zagrebu učestvovati na sastanku sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja Hrvatske na kojem će preciznije biti definisana pitanja u vezi s izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: