{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje ugovora sa ''Strabagom"

S
19.5.2009. u 08:40
0
13
Potpisivanje ugovora sa ''Strabagom"
0
Potpisivanje ugovora sa ''Strabagom"
U Banjaluci će danas biti potpisan ugovor o pristupanju Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske (RS)" firmi "Mreža autoputeva" iz Banjaluke i ugovor članova društva - "Autoputeva RS", austrijske kompanije "Strabag" i "Mreže autoputeva" DOO, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.
U ime Vlade RS potpisnici su premijer Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, u ime "Autoputeva RS'' direktor tog preduzeća Dušan Topić, a u ime "Strabaga'' direktori Rudolf Krapf i Richard Hoeflinger .

Prije potpisivanja ugovora predstavnici konsultantske kuće ''Deloitte'' predstaviće elemente ugovora.

Potpisivanje ugovora zakazano je za 11.00 sati u Administrativnom centru Vlade RS.

Vlada RS dala je 11. maja saglasnost na Prijedlog ugovora o pristupanju preduzeća "Autoputevi RS" firmi "Mreža autoputeva" Banjaluka i na Prijedlog ugovora članova društava između JP "Autoputevi RS", "Strabag" i DOO "Mreža autoputeva" Banjaluka.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović ranije je rekao da se ovim ugovorima ulazi u formiranje zajedničkog koncesionog preduzeća, te da to predstavlja jedan u redu koraka koji treba da se uradi da bi se došlo do ugovora o izvođenju radova na dionicama mreže autoputeva RS.

On je naveo da će u zajedničkom koncesionom preduzeću "Mreže autoputeva" 90 odsto učešća imaće austrijska kompanija "Strabag", a 10 odsto "Autoputevi RS".

"Osnovno je da je budžet Vlade RS zaštićen u budućem poslu sa koncesionarom. Prema protokolu potpisanom u Beču, ostaje Vladinih 10 procenata u koncesionom preduzeću, kao i pravo odlučivanja u svim bitnim elementima u budućem ugovaranju i u budućim poslovima u vezi sa odlukama 'Strabaga' kada je, na primjer, riječ o cijeni korištenja autoputa po jedinici mjere ili uvođenje novih finasijera ili bilo koje vrste ugovora do koje može da dođe tokom korištenja autoputa po njegovoj izgradnji'', pojasnio je Čubrilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: