{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje ugovora RS-a sa "Štrabagom"

F
23.11.2008. u 11:10
0
15
Potpisivanje ugovora RS-a sa "Štrabagom"
0
Potpisivanje ugovora RS-a sa "Štrabagom"
U Banjoj Luci će sutra, 24. novembra, biti potpisan Ugovor o koncesiji između Republike Srpske i austrijskog „Štrabaga“ i Protokol o početku gradnje prvih lotova mreže autoputeva u RS-u.
Ugovor će potpisati uime RS-a premijer Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, a ispred austrijske kompanije direktori: Rudolf Kraf i Feliks Kozelek.

Narodna skupština RS-a je još 16. oktobra prihvatila informaciju o prijedlogu ugovora o koncesiji za izgradnju autoputeva između RS-a i kompanije "Štrabag" i pored oštrih kritika opozicije da je austrijska kompanija pripremljenim ugovorom zaštićena od rizika malog prometa, do nepredvidivih političkih odluka i usvajanja za njih štetnih zakona, a zauzvrat ne daje nikakve garancije za dobro izvršenje posla.

Te kritike odbacili su kao neosnovane predstavnici Vlade RS-a, navodeći da se radi o poslu vrijednom nekoliko milijardi maraka.

Vlada RS je na sjednici 7. februara dodijelila “Štrabagu” koncesiju za izgradnju mreže autoputeva kroz RS, a u međuvremenu su vođeni razgovori oko detalja ugovora.

Ukupna investicija izgradnje autoputeva u RS, predviđena finansijskim planom ponuđača austrijske firme, iznosi 2.907.000.000 eura.

Predviđena investicija Projekta izgradnje mreže autoputeva podrazumijeva izgradnju pravaca: Laktaši - Doboj 72 kilometra (468 miliona eura), Doboj - Jakeš dio Koridora Vc kroz RS 46 kilometara (276 miliiona eura), Glamočani - Kupres 110 kilometara (milijarda i 100 miliona eura), Banjaluka - Novi Grad 71 kilometar (426 miliona eura) i Jakeš - Bijeljina 98 kilometara (637 miliona eura).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: