{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje sporazuma o privrednoj saradnji RS i Srbije

S
15.6.2009. u 08:58
0
7
Potpisivanje sporazuma o privrednoj saradnji RS i Srbije
0
Potpisivanje sporazuma o privrednoj saradnji RS i Srbije
Potpredsjednici Vlade Republike Srpske (RS) Jasna Brkić i Vlade Srbije Mlađan Dinkić potpisaće danas u Beogradu sporazum o privrednoj saradnji između Republike Srpske i Srbije.
Potpisivanju sporazuma prisustvovaće premijeri RS Milorad Dodik i Srbije Mirko Cvetković, te potpredsjednik "Fiat grupe" Alfredo Altavila.

U ovom sporazumu se ističe uvjerenje da će se stvoriti nova klima u međusobnim ekonomskim odnosima, prije svega rast ekonomske razmjene i investicija, koji su presudan faktor ekonomskog restrukturisanja, modernizacije i povećanja obima međusobne trgovinske razmjene.

U tekstu sporazuma izražava se spremnost da se preuzmu aktivnosti s ciljem unapređenja skladnog razvoja privrednih aktivnosti, kao i proširivanja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i oblasti koje nisu obuhvaćene ovim sporazumom, stvarajući na taj način okvir i povoljno okruženje zasnovano na jednakosti, nediskriminaciji i ravnoteži prava i obaveza.

Potpisnice sporazuma su odlučne da s tim ciljem donesu propise usmjerene ka harmonizaciji mjera za otklanjanje negativnih posljedica svjetske ekonomske krize.

Potvrđena je i namjera da potpisinice sporazuma aktivno učestvuju u procesu regionalne ekonomske integracije, te da spremno sarađuju u iznalaženju puteva i načina da ojačaju ovaj proces.

Potpisivanje sporazuma zakazano je za 13.30 sati u Palati Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: