biznis
0

Potpisan ugovor o nabavci mobilne jamske viseće željeznice za potrebe rudnika "Zenica"

FENA
U Elektroprivredi BiH (EPBiH) danas je potpisan ugovor između Zavisnog društva RMU "Zenica" i firme "En Union" iz Tuzle za nabavku mobilne jamske viseće željeznice za potrebe rudnika "Zenica".

Ugovor vrijednosti 800.000 KM potpisali su direktor RMU "Zenica" Esad Čivić i direktor firme "En Union" iz Tuzle Esad Džafić uz prisustvo generalnog direktora Elektroprivrede BiH Amera Jerlagića.

  • Ljudi iz Koncerna su omogućili rudniku Zenica da brzo dođu do kvalitetnih sredstava koji će pomoći rudarima prilikom eksploatacije ugljena. Jerlagić se sjeća kad smo nabavili lokomotivu za rudnik uglja u Đurđeviku koja uspješno radi gotovo dvije godine. Obećavam da ćemo veoma brzo isporučiti još dva stroja, kazao je direktor firme "En Union" iz Tuzle Esad Džafić.

Ugovor predstavlja nastavak jednog procesa koji se dešava između EPBiH i rudnika "Zenica".

  • Ovo je nastavak aktivnosti koja se provodi radi modernizacije i dokapitalizacije rudnika. Današnje potpisivanje ugovora i ugradnjom opreme bit će poboljšani uvjeti rada u rudniku Zenica i bit će poboljšana produktivnost rada i standard rudara, kazao je direktor RMU "Zenica" Esad Čivić.

Generalni direktor Elektroprivrede BiH Amer Jerlagić kazao je da je potpisivanje ugovora veliki čin i da se radi na modernizaciji rada rudara povećavajući aktivnosti rudara u jamama rudnika "Zenica".