{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan Ugovor o kupovini, isporuci i montaži plastenika

S
3.7.2008. u 11:24
0
0
Potpisan Ugovor o kupovini, isporuci i montaži plastenika
0
Potpisan Ugovor o kupovini, isporuci i montaži plastenika
Ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić i zastupnik firme "BOLT“ iz Gračanice Zaim Kujundžić potpisali su danas Ugovor o kupovini, isporuci i montaži plastenika.
"Riječ je o projektu kojeg je kreiralo i sufinansiralo Ministarstvo privrede, a Vlada Kantona Sarajevo podržala. Do sada smo na području Kantona Sarajevo imali pojedinačne slučajeve uzgajanja povrća u plastenicima, ali se nadam da će nakon današnjeg potpisivanja bavljenje ovom poljoprivrednom djelatnošću biti značajnije zastupljeno“, rekao je ministar Šarić.

Firma "BOLT“, koja je izabrana nakon provedene tenderske procedure, proizvodnjom i montažom industrijskih plastenika bavi se već sedam godina.

"Pored plasmana na bosanskohercegovačkom tržištu, plastenike izvozimo i u Hrvatsku, Mađarsku i Kosovo“, istakao je Kujundžić, te dodao kako industrijski plastenici, koje oni proizvode, omogućuju privrednicima da iskoriste više prostora, automatsko navodnjavanje, zagrijavanje i provjetravanje.

Garancija koju pomenuta firma daje korisnicima na foliju je četiri godine, mada ona može da traje i sedam godina, dok je garancija na konstrukciju 50 godina.

Vrijednost jednog plastenika je 2.800 KM, a svi zainteresovani privrednici se mogu prijaviti na Javni poziv Ministarstva privrede KS, koji će biti objavljen u sutrašnjim dnevnim novinama (04. jula 2008. godine).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: