biznis
0

Potpisan ugovor o izradi projekta "Razvoj industrijske politike u FBiH"

Sarajevo-x.com
Danas su u prostorijama Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo i Ejub Džaferović potpisali Ugovor o izradi projekta "Razvoj industrijske politike u FBiH“.

Izrada je nakon provedene procedure u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine povjerena Konzorciju Mašinskog fakulteta Sarajevo i Fakulteta strojarstva i računarstva iz Mostara.

Ovaj projekat radit će tim od 45 stručnjaka i to: pitanja industrijske politike i privrednog razvoja radit će 11 stručnjaka, pitanja metalnog i elektro sektora 11 stručnjaka, oblast prerade drveta i industriju građevinskog materijala, nemetala i grafičke industrije predviđaju realizirati sa šest stručnjaka, pitanja iz sektora tekstila kože i obuće radit će tri stručnjaka, pitanja iz sektora kemijske i farmaceutske industrije šest stručnjaka, pitanja iz sektora vojne industrije osam stručnjaka i četiri stručnjaka za pitanja iz okvira stranih ulaganja, i sistema poticaja industrije.

Vrijeme predviđeno za realizaciju ovoga ugovora je 31.decembar 2008. godine a isti je sastavni dio Strategije ekonomskog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine, kaže se u saopćenju za javnost koje je potpisao federalni minister energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo