{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor o izgradnji poddionice Buna-Počitelj vrijedan blizu 26 miliona eura

F
FENA
18.5.2018. u 12:44
44
11
Potpisan ugovor o izgradnji poddionice Buna-Počitelj vrijedan blizu 26 miliona eura
44
Ugovor o izgradnji dionice Mostar jug-Počitelj, poddionica Buna-Počitelj potpisan je u petak u Mostaru, a vrijednost radova iznosi 25.697.983 eura.
Ugovor su potpisali direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, direktor Hering d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda te federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Terzić je kazao kako je poddionica Buna-Počitelj duga 7,2 kilometra i dio je dionice autoceste na Koridoru 5c Mostar jug-Počitelj, te da su sredstva osigurana preko Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok za završetak radova je 18 mjeseci.

Izrazio je zadovoljstvo što su došli u priliku da potpišu prvi ugovor o nastavku izgradnje Koridora 5c nakon usvajanja Zakona o akcizama, jer kako je istaknuo prošle godine bili su zaustavljeni činjenicom jer spomenuti zakon nije usvojen.

Ministar Lasić kazao je kako je sretan što je konačno potpisan ugovor za izgradnju Koridora 5c na području Hercegovine.

"Imali smo određene opstrukcije, poglavito oko tenderskog dijela dionice Počitelj-Zvirovići. Nadam se da će Hercegovina postati ozbiljnije gradilišta na ovom koridoru Vc", kazao je Lasić.

Terzić je istaknuo kako se do sredine juna očekuje raspisivanje tender za dionicu Počitelj- Zvirovići i da se trenutno radi evaluacija tenderske dokumentacije.

Na upit novinara zašto se ovoliko čekalo za izgradnju dionice, ministar Lasić je kazao kako je to "proces koji traje i treba biti kontinuiran bez obzira ko je ministar i ko je vlada".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: