{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor između IFC-a o SEE Business Solutionsa

F
15.3.2011. u 11:50
0
0
Potpisan ugovor između IFC-a o SEE Business Solutionsa
0
Potpisan ugovor između IFC-a o SEE Business Solutionsa
Foto: Ilustracija
Ugovor za provođenje istraživanja o stanju korporativnog upravljanja u Bosni i Hercegovini potpisan je u Sarajevu između International Finance Corporation (IFC) i SEE Business Solutions d.o.o. Sarajevo.
IFC kao članica Svjetske banke aktivno učestvuje u unapređenju korporativnog upravljanja u BiH, te se s tim u vezi, na godišnjem nivou, provode istraživanja o stanju korporativnog upravljanja u domaćim kompanijama.

Kao i prethodne godine, i za ovogodišnje istraživanje partner IFC-a u ovom projektu je nezavisna konsultantska kompanija SEE Business Solutions d.o.o. Sarajevo, koja nudi širok spektar usluga iz oblasti finansijskog i korporativnog konsaltinga.

"Svijest o značaju korporativnog upravljanja i primjena dobrih praksi u našim kompanijama još uvijek nije na visokom nivou, te smo kao i do sada, spremni dati svoj doprinos u poboljšanju o ovoj oblasti. Ovo istraživanje je samo jedan korak na tom putu“, izjavio je direktor SEE Business Solutionsa Ensad Karić.

SEE Business Solutions je partnerska kompanija SEE Investments Solutions d.o.o. - brokerske kuće iz Sarajeva, koja trenutno provodi aktivnosti na realizaciji prve emisije municipalnih obveznica u Federaciji BiH.

"U SEE Investment Solutions smo svjesni značaja korporativnog upravljanja za tržište kapitala. Dobro korporativno upravljanje je nezaobilazan faktor u privlačenju novih, naročito stranih investitora, te bi domaće kompanije, ali i javne ustanove, državni organi i institucije ovom pitanju trebali posvetiti značajnu pažnju“, zaključila je direktorica brokerske kuće Aida Bučo, saopćeno je iz Agencije CMC Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: