{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan ugovor " Belupa" i "Farmavite"

F
31.1.2008. u 15:55
0
0
Potpisan ugovor " Belupa" i "Farmavite"
0
Potpisan ugovor " Belupa"  i "Farmavite"
U Koprivnici je danas potpisan Ugovor o strateškom povezivanju hrvatske farmaceutske kompanije „Belupo“ s bosanskohercegovačkom kompanijom „Farmavita“.
Ugovor, koji podrazumijeva "Belupovu“ kupovinu većinskog udjela u „Farmaviti“, potpisali su predsjednik Uprave „Belupa“ Stanislav Biondić i vlasnik „Farmavite“ Sead Babić.

Biondić je izjavio da se strategija „Belupa“ zasniva na organskom rastu kroz nove proizvode i nova tržišta te anorganskom rastu akvizicijama u regiji.

„Farmavitu" smo prepoznali kao pouzdanog partnera s dobrom tržišnom pozicijom i menadžmentom koji zna i razumije poslovanje brzo se prilagođavajući specifičnostima tržišta“, naglasio je predsjednik Uprave „Belupa“.

Babić je rekao da je njegova kompanija svjesna da strategija potpuno samostalnog tržišnog djelovanja nosi veliki rizik, a istodobno prateći tokove farmaceutskog tržišta lokalnog i globalnog opredijeli su se za strateški savez s „Belupom“.

Strateškim povezivanjem dviju kompanija „Belupo“ će nastaviti s jasno zacrtanom strategijom koja se temelji na razvoju globalnog poslovanja, jačanju tržišne pozicije u regiji, posebice Bosni i Hercegovini te mogućnošću otvaranja novih tržišta.

Zajedničko poslovanje dviju kompanija omogućit će za kratko vrijeme porast broja registriranih lijekova, bolju snabdjevenost tržišta od koje će korist imati krajnji kupci, pacijenti, a zavodima zdravstvenog osiguranja i bolnicama osigurat će se najbolja vrijednost za novac iz državnog proračuna.

"Farmavita" je osnovana 1991. godine kao veleprodaja lijekova i medicinskih proizvoda i u privatnom je vlasništvu. Firma je 2005. izgradila proizvodno-poslovni objekt i osigurala najmodernije kapacitete za licencnu proizvodnju lijekova te optimalne skladišne uvjete usklađene s važećim međunarodnim standardima. Kraj 2005. obilježen je GMP certificiranjem pogona i proizvodnom dozvolom za lijekove.

Lijekovi iz vlastitog proizvodnog asortimana "Farmavite" su tokom 2007. uvršteni na pozitivne esencijalne liste gotovo svih kantona u FBiH. Trenutno "Farmavita" ima sedamdesetak zaposlenika, od kojih 50 posto s visokom stručnom spremom.

Fleksibilni proizvodni kapaciteti, dobra tržišna pozicija, menadžment koji zna, razumije i kreira poslovanje brzo se prilagođavajući specifičnostima tržišta, pretpostavke su koje "Farmavitu" visoko pozicioniraju na ljestvici farmaceutskih kompanija interesantnih velikim proizvođačima lijekova za različite oblike poslovnih povezivanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: