biznis
0

Potpisan sporazum za bolje zapošljavanje žena

SRNA
Sarajevo
Sarajevo
Federalni zavod za zapošljavanje, Udruženje "Infohaus" i Fondacija CURE zaključili su danas u Sarajevu Sporazum o poslovnoj saradnji, s ciljem pružanja što kvalitetnije i sveobuhvatnije podrške korisnicama usluga, naročito nezaposlenim ženama, kao marginalizovanoj i teško zapošljivoj kategoriji na tržištu rada.

Ciljevi koje potpisnici Sporazuma žele postići zajedničkim nastupom su razmjena informacija i iskustava u oblasti tržišta rada, analiza potreba tržišta rada sa prijedlozima rješenja, te promocija aktivnosti usmjerenih na povećanje zaposlenosti, naročito zapošljavanja žena i razvoja ženskog preduzetništva.

Potpisnici sporazuma u zajedničkom saopštenju navode da su ciljevi i saradnja u organizaciji edukacija za nezaposlene osobe, program prekvalifikacije i dokvalifikacije, mogućnosti saradnje u pripremi zajedničkih programa i projekata i njihovo kandidovanje prema drugim donatorima, kao i saradnja na drugim aktivnostima koje će biti precizirane posebnim ugovorima. 

Ovim sporazumom potpisnici potvrđuju svoju opredijeljenost za saradnju javnog i nevladinog sektora, a ostavljena je i mogućnost drugim subjektima, posebno iz nevladinog sektora, da mu pristupe.