{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum za bolje zapošljavanje žena

S
19.10.2011. u 18:07
0
0
Potpisan sporazum za bolje zapošljavanje žena
0
Potpisan sporazum za bolje zapošljavanje žena
Sarajevo
Federalni zavod za zapošljavanje, Udruženje "Infohaus" i Fondacija CURE zaključili su danas u Sarajevu Sporazum o poslovnoj saradnji, s ciljem pružanja što kvalitetnije i sveobuhvatnije podrške korisnicama usluga, naročito nezaposlenim ženama, kao marginalizovanoj i teško zapošljivoj kategoriji na tržištu rada.
Ciljevi koje potpisnici Sporazuma žele postići zajedničkim nastupom su razmjena informacija i iskustava u oblasti tržišta rada, analiza potreba tržišta rada sa prijedlozima rješenja, te promocija aktivnosti usmjerenih na povećanje zaposlenosti, naročito zapošljavanja žena i razvoja ženskog preduzetništva.

Potpisnici sporazuma u zajedničkom saopštenju navode da su ciljevi i saradnja u organizaciji edukacija za nezaposlene osobe, program prekvalifikacije i dokvalifikacije, mogućnosti saradnje u pripremi zajedničkih programa i projekata i njihovo kandidovanje prema drugim donatorima, kao i saradnja na drugim aktivnostima koje će biti precizirane posebnim ugovorima.

Ovim sporazumom potpisnici potvrđuju svoju opredijeljenost za saradnju javnog i nevladinog sektora, a ostavljena je i mogućnost drugim subjektima, posebno iz nevladinog sektora, da mu pristupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: