biznis
0

Potpisan Sporazum o nastavku saradnje ASA grupacije i SFF-a

Sarajevo-x.com
Sporazum o saradnji između ASA grupacije i Sarajevo Film Festivala (SFF) danas je potpisan u prostorijama ASA grupacije. Potpis generalnog direktora ASA Holdinga, Nihada Imamovića i direktora Sarajevo Film Festivala, Mirsada Purivatre i zvanično je potvrdio ovogodišnji nastavak saradnje ova dva domaća Superbrenda.

Kroz izgrađeno partnerstvo sa Volkswagenom, jednim od najpoznatijih svjetskih auto superbrendova, ASA grupacija sa sloganom “Zvijezda u srcu” i već dobro poznatim Volkswagen sloganom daje snažan pečat održavanju 14. Sarajevo Film Festivala.

“Kao Grupacija koja je prisutna na bh. tržištu kroz ponudu usluga prodaje automobila i usluga finansijske prirode želimo, također, aktivno učestvovati u razvoju kulturnih aktivnosti. Zadržavši tradiciju dugogodišnjeg sponzora SFF-a, naš cilj je podrška promociji bh. filma koji je u svijetu prepoznat kao jedan od najboljih domaćih proizvoda”, izjavio je generalni direktor ASA Holding-a Nihad Imamović.

ASA Auto, jedna od najstarijih članica Grupacije, ovlašteni je uvoznik Volkswagen vozila za tržište Bosne i Hercegovine koji u svijetu ima trend sponzorisanja jednog od najglamuroznijih evropskih film festivala, poznatog Berlinala.

Inače ASA grupacija će, tokom devet dana trajanja Film Festivala (15.-23. august 2008.) svakodnevno predstavljati svoje članice u ASA salonu koji će biti postavljen na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta. Pored toga ovaj salon će biti i mjesto poslovnih i VIP susreta, ali i mjesto sa raznovrsnim zabavnim i muzičkim sadržajem.