{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum o međunarodnom drumskom prevozu

S
24.1.2012. u 16:45
0
0
Potpisan sporazum o međunarodnom drumskom prevozu
0
Potpisan sporazum o međunarodnom drumskom prevozu
Rudo Vidović
U Bratislavi je danas potpisan sporazum između BiH i Slovačke o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta koji će poslužiti kao osnova za dalje jačanje trgovinske saradnje dvije zemlje.
Sporazum kojim se uspostavlja pravni okvir za prevoz putnika i tereta u drumskom saobraćaju potpisali su ministar transporta i komunikacija BiH Rudo Vidović i ministar transporta i regionalnog razvoja Slovačke Jan Figel.

Iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH saopšteno je da će uspostavljanje međunarodnih autobuskih linija koje povezuju gradove u dvije države, kao i odvijanje bilateralnog i tranzitnog prevoza tereta bez dozvola doprinijeti smanjenju administrativnih barijera kada je riječ o razmjeni dobara.

Vidović je naglasio da će sporazum sigurno donijeti brojne olakšice firmama u BiH i Slovačkoj koje pružaju usluge prevoza u drumskom saobraćaju, ali i trgovačkim i drugim firmama čija kvalitetna usluga zavisi od načina prevoza kojim se te usluge približavaju korisnicima.

Za očekivati je, takođe, da posredstvom Mješovite komisije koja se formira u skladu sa ovim sporazumom budu otklonjene i mnoge druge administrativne prepreke, koje nisu mogle biti riješene samim sporazumom.

Vidović i Figel dogovorili su nastavak uspješne saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti civilnog vazduhoplovstva, poštanskog saobraćaja i telekomunikacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: