{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan protokol o saradnji na projektu razvoja ekoturizma u Šabićima

F
11.1.2008. u 14:15
0
0
Potpisan protokol o saradnji na projektu razvoja ekoturizma u Šabićima
0
Potpisan protokol o saradnji na projektu  razvoja ekoturizma u Šabićima
U prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA) danas je potpisan protokol o međusobnoj saradnji i sufinansiranju projekta "Izrada Master plana razvoja ruralnog ekoturizma u Šabićima, općina Trnovo".
Protokol su potpisali ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić, načelnik općine Trnovo Miralem Ramić i direktor SERDA-e Ševkija Okerić.

Master planom, koji će biti urađen na osnovu projektnog zadatka Općine Trnovo, bit će obuhvaćena turistička ponuda-proizvod, izgradnja infrastrukture, zaštita okoliša, urbanističko-prostorni, ambijentalni i tehnički uslovi te tip objekta za područje Šabića koje obuhvata 13 sela.

Pri izradi master plana koristit će se sva raspoloživa dokumentacija i studije, sa geomorfološkog, klimatskog te aspekta zaštite okoliša, kojima raspolaže Općina Trnovo.

Master plan je prirodni odgovor na projekte Bjelašnica 1 i Bjelašnica 2, kako bi se uspostavili turistički kompleksi i ponuda prema konceptu eko turizma, a cijeli proces će se realizirati u skladu sa Strategijom razvoja općine Trnovo.

Razvoj seoskog turizma glavna je odrednica razvoja ove općine, istaknuto je nakon potpisivanja protokola, a konačan cilj je da svih trinaest sela postanu turistička atrakcija, što će istovremeno omogućiti stanovnicima trnovskih sela da žive od seoskog turizma koji je u svijetu veoma popularan i isplativ.

Izrada master plana razvoja ruralnog eko turizma u Šabićima, općina Trnovo, predstavlja sastavni dio integralnog projekta "Novi turistički proizvod - ruralni ekoturizam u Šabićima", koji finansira Delegacija EC u BiH sa 300.000 eura, a čiji je implementator Fondacija lokalne demokratije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: