{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan memorandum o razumijevanju s rijasetom iz BiH

F
19.8.2008. u 14:49
0
0
Potpisan memorandum o razumijevanju s rijasetom iz BiH
0
Potpisan memorandum o razumijevanju s rijasetom iz BiH
Direktor BBI banke Amer Bukvić i dr. Mustafa ef. Cerić, reisu-l-ulema IZBiH, potpisali su danas Memorandum o razumijevanju kojim su definirane njihove obaveze vezane za uspostavu i funkcioniranje zekat štednje putem Bosna Bank International (BBI) banke.
Obavezu davanja zekata muslimani u Bosni i Hercegovini će od sada moći izvršavati na jednostavniji i savremeniji način – putem štednje u (BBI), jedinoj banci u ovom dijelu Evrope koja posluje u skladu s islamskim principima.

Ovo je novi proizvod BBI koji omogućuje klijentima transparentan obračun zekata na štednju te njegovo preusmjeravanje na račun Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u Fond zekata Bejtul-mal.

Bukvić je naglasio da BBI, u namjeri da olakša i osavremeni usluge svojim klijentima, nudi mogućnost da se od iznosa njihove oročene štednje na godišnjem nivou izdvaja zekat i uplaćuje na račun Rijaseta Islamske zajednice, institucije koja organizira prikupljanje zekata u BiH u Fond Bejtul-mal, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću BBI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: