{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan koncesioni ugovor za ležište mrkog uglja "Lješljani"

F
28.5.2012. u 17:10
0
1
Potpisan koncesioni ugovor za ležište mrkog uglja "Lješljani"
0
Potpisan koncesioni ugovor za ležište mrkog uglja "Lješljani"
Ministar Željko Kovačević
Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Željko Kovačević i direktor preduzeća "Privredni preporod" d.o.o. Dragan Borković potpisali su danas u Banjoj Luci ugovor o dodjeli koncesije za korišćenje mrkog uglja i bentonita na ležištu "Lješljani", u općini Bosanski Novi.
"Potpisivanjem ugovora započet će realizacija projekta čija je vrijednost oko 23,5 miliona KM i koja predviđa zapošljavanje oko 150 novih radnika", rekao je Kovačević, dodajući da očekuje da će navedena investicaja znatno uticati na privrednu aktivnost općine Bosanski Novi/Novi Grad i biti podsticaj za nova ulaganja "Privrednog preporoda" u RS-u.

Koncesionar je, prema potpisanom ugovoru, obavezan da uradi potrebnu dokumentaciju te izgradi rudarske i druge potrebne objekate za početak rada u jasno definiranim rokovima, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

"Koncesionar se obavezao da će izraditi projektnu dokumentaciju za eksploataciju i nabaviti opremu u roku od 35 mjeseci, a nakon toga, u roku od još mjesec dana, otpočeti i eksploataciju", rekao je ministar Kovačević.

Potpisivanju ugovora, koje je obavljeno u prisustvu vlasnika "Privrednog preporoda" Olega Burlakova, prethodila je uplata jednokratne naknade za koncesiono pravo za eksploataciju mineralnog resursa u iznosu od 225.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: